Nyitvatartás

Hétfő 11:45 - 16:30
Kedd 08:45 - 16:30
Szerda 08:45 - 16:30
Csütörtök 08:45 - 16:30
Péntek 08:45 - 14:30
Szombat ZÁRVA
Vasárnap ZÁRVA

Elérhetőségek

Levélcím: Kínálgató Iskolai és Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Ifjúság útja 2.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/200-305
Facebook:    https://www.facebook.com/kinalgato/

Új könyveink

Mezey Katalin - Lyukak az osztálykönyvben

A történet az ötvenes évek Magyarországán játszódik, ám a hiteles korrajz mellett, ami nem elhanyagolandó, olyan általános emberi kérdéseket és problémákat fogalmaz meg, melyek nem veszítettek semmit aktualitásukból. A történet főszereplője, Erzsi éli a nyolcadikos gyerekek felhőtlennek tűnő világát, ám az osztályából három bukásra álló tanuló az osztálynapló meghamisításával próbálkozik, hogy ne kelljen évet ismételniük.
 
 

Bővebben: Mezey Katalin - Lyukak az osztálykönyvben

Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában

A történet mesélője és főhőse a kiskamasz Orsi, aki a nyarat Máltán tölti az édesapjával, aki azonban nem strandolással és ejtőzéssel üti el itt az időt, hanem történészként a helyi könyvtár és levéltár anyagát kutatja. Az édesanyja, aki rendezőasszisztens egy színházban, ahol a nyár éppen a főszezon, nem tart velük, ezért a lánynak magának kell valahogy elütnie az időt a szigeten.
 
 

Bővebben: Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában

Tamzin Merchant: A Kalaposok

A csodaszép meseregény hősnője a tizenkét éves Kalapos Kordélia, a Királyi Öltözékmesterek Leszármazottja egy olyan régi házban él, amelynek eredetére már a legidősebbek sem emlékeznek. A kislány egy viharos éjjelen, az égen cikázó villámokat figyeli, várja haza a tengeren hajózó édesapját, Kalapos Kapitányt. Ám helyette valaki más zörgeti meg a kaput...
 
 

Bővebben: Tamzin Merchant: A Kalaposok

Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe - Lósuttogó akadémia 1.

Lovak és lovaglás iránt rajongó tizenéves lányok fogják örömmel forgatni Gina Mayer most induló sorozatát, amely egy gyönyörű kanadai kastélyban, Snowfieldsben játszódik. Snowfields nemcsak arról nevezetes, hogy egy csodálatos fenyőerdőben áll, hanem arról is, hogy itt működik a neves Lósuttogó Akadémia. 
 
 

Bővebben: Gina Mayer: Utazás Snowfieldsbe - Lósuttogó akadémia 1.

Berg Judit: Lengemesék - Vilkó és Lile a nádasban

Berg Judit népszerű Lengemeséihez kapcsolódóan új, ezúttal még kisebbeknek, 2‒4 éveseknek szóló tematikus sorozatba kezdett (Lenge mini), melyek történeteiben a már ismert szereplők, élükön a mindig nyughatatlan Vilkóval, célzott olvasóikkal egykorúakként szerepelnek. 
 
 

Bővebben: Berg Judit: Lengemesék - Vilkó és Lile a nádasban

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Az ifjúsági regény egyik főhőse és mesélője egy Csenge nevű hétéves kislány, akit mindenki csak Csutinak hív. Csuti régi vágya teljesül, amikor elmehet a nyári szünetben lovagolni.
 
 

Bővebben: Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli

Geronimo Stilton: Római lakoma

Ezúttal a Római Birodalom korába kalauzolja a gyerekeket az Időutazás négy keréken című sorozat legújabb kötete. Geronimo Stilton, a Rágcsáló Hírek főszerkesztője épp a Szépművészeti Múzeum egy különleges kiállításáról tudósít, amely az ókori Róma művészetét mutatja be. 
 

Bővebben: Geronimo Stilton: Római lakoma

További cikkeink...

  1. Berg Judit: A keresők
Text Size