Nyitvatartás

Hétfő ZÁRVA
Kedd 08:00 - 18:00
Szerda 12:00 - 18:00
Csütörtök 12:00 - 18:00
Péntek 08:00 - 18:00
Szombat 08:00 - 12:00
Vasárnap ZÁRVA

 

Elérhetőségek

Levélcím: Kincskereső Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Dózsa György út 20.
(7030 Paks, Pf. 91.)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/830-360, 20/8830-360
Facebook:    https://www.facebook.com/kincskeresopaks/

Szülők polca

Margot Sunderland: Okosan nevelni tudni kell

 


Gyakorlati útmutató az alvásról, a sírásról, a játékról és az érzelmi jóllét egy életre szóló megalapozásáról. A kötet nem kíván teljesen új gyermeknevelési módszert bevezetni. Csupán szembesíti a szülőket bizonyos szokásokkal, amelyek helyett újakat kell kialakítani. Olyan ismereteket ad át nekik, amelyek révén megértik és formálni is tudják gyermekük érzelmi és szociális fejlődését. 

 

 

 

Gróh Ilona: Ringató

A két, nagy sikerű Ringató-könyv folytatásaként most hatvan gyönyörű, klasszikus gyerekdalt nyújt át Gróh Ilona, a Ringató alapítója, a módszer kidolgozója.  A gyűjteményben a komponált gyerekdalok mellett más népek dalaival is találkozhatunk, amelyek messzi tájak hangulatát idézik.
A könyv CD-mellékletén a ringatósok számára ismerősként csendül fel az alapító, Gróh Ilona hangja, de a felvételeken énekel és kobzon játszik Gáll Viktória Emese, valamint énekel és gitározik Hazay Annamária és Hazay Tímea is. Szabó Adrien és Balogh Sándor hegedűvel, furulyával, citerával, dorombbal és nádi dudával gazdagítja a hangzást.

 

 
Demeter Lázár Katalin: Játszótárs
Drámajátékok és kreativitás a fejlesztőpedagógiában 5–10 éveseknek


A mintegy háromszáz, rendszerezett fejlesztő játékból álló drámajáték-gyűjtemény részben a folklórból, részben a klasszikus gyermekjátékokból, részben a szerző saját, gyakorlatban jól bevált közös játékaiból építkezik. A gazdag gyűjteményt lényegre törő elméleti összefoglalók és eredeti gyermekrajz-illusztrációk teszik hitelessé.

 

 

 

 

 

 

Gilles Diederichs: Játékos relaxáció
35 lazító játék gyermekeknek

Harmincöt játékos és nagyon könnyű feladat, amely megtanítja a gyermekeknek az ellazulást. A gyerekek ritkán képesek kellő távolságot tartani az őket érintő eseményektől, így gyakran nyugtalanok, néha még stresszel is küzdhetnek. A könnyű, otthon végezhető gyakorlatok segítségével megtanulnak uralkodni a feltörő testi vagy szóbeli erőszak vágyán és a konokságon. Minden foglalkozás leírása két részből áll: a könyv bal oldalán a gyerek olvashatja el a játék lépéseit és változatait, a jobb oldali lapokon pedig a szülők fedezhetik fel, hogy a tevékenység milyen téren fejti ki áldásos hatását.

 

 

 

 

 

 

Ana Doblando: Legyél kreatív

Egyszerű az egész! Könnyebb, mint gondolnád! A könyvben szereplő leírások segítségével könnyen elkészítheted saját ékszereidet, díszítheted a szobádat vidám mozgókkal, kedves pomponfigurákkal, és még mennyi minden mással. Felfedezheted, hogy a háztartásban keletkező hulladékokból, például gyufaskatulyából, ruhacsipeszből, parafa dugóból, dióhéjból rengeteg hasznos tárgyat lehet készíteni. És ez még nem minden. Több mint száz lehetőséget találsz a könyvben kézügyességed fejlesztésére.

 

 

 

 

 

Gary Chapman és Ross Campbell: Az 5 szeretetnyelv, gyerekekre hangolva

A népszerű szerzőpáros könyvében azt hangsúlyozza, hogy a nevelésben minden a szülők és a gyerek közötti szeretetkapcsolaton múlik. Ahhoz, hogy gyermekünk egészségesen fejlődjön, elengedhetetlenül fontos, hogy betöltsük érzelmi szükségleteit, azaz érezze szeretetünket és elfogadásunkat. Hogyan kommunikálhatjuk szeretetünket ebben az emberformáló kapcsolatban? A válasz az öt szeretetnyelv (a testi érintés, az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás és a szívességek) helyes alkalmazásában rejlik.

 

 

Text Size