Nyitvatartás

Hétfő ZÁRVA
Kedd 08:00 - 18:00
Szerda 12:00 - 18:00
Csütörtök 12:00 - 18:00
Péntek 08:00 - 18:00
Szombat 08:00 - 12:00
Vasárnap ZÁRVA

 

Elérhetőségek

Levélcím: Kincskereső Gyermekkönyvtár
7030 Paks, Dózsa György út 20.
(7030 Paks, Pf. 91.)
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: 75/830-360, 20/8830-360
Facebook:    https://www.facebook.com/kincskeresopaks/

Hasznos információk

Könyvfalóknak

Az olvasó kapcsolatba kerül a szerzővel. Beszélget, vitatkozik vele gondolatban, kritizálja, sőt tovább is gondolhatja állításait. Előfordul, hogy ilyenkor az ember szeretné aláhúzni, kijelölni a szóban forgó részeket; írásban is rögzíteni a csendes vita eredményét vagy továbbvivő ötleteit.
Saját könyvedben megteheted, hogy a lap szélén vagy alján jegyzeteket, kis emlékeztetőket készítesz, könyvtári könyvekben viszont nem szabad! A könyvtári könyv köztulajdon, rajtad kívül még sokan olvassák. 

Jegyzetek

Amikor elkezdesz olvasni egy könyvet, tegyél bele egy hosszú, üres papírcsíkot, ún. „kutyafület”. Ha ez kéznél van olvasás közben, ráírhatod gondolataidat, kérdéseidet, a megfelelő oldalszámokat, melyekre még szükséged lehet. Így bármikor könnyen visszakeresheted a számodra fontos információkat.

Olvasónapló

Hasznos legalább egy rövid emlékeztetőt írni minden könyvről, amit olvastál. Érdemes ezeket a feljegyzéseket összegyűjteni egy füzetben, vagy naplóban, mert így később akár több év olvasmányaira és az általuk született gondolaidra, kérdéseidre is visszatekinthetsz majd. Amit érdemes feljegyezned egy könyvről:

A könyvet ekkor olvastam: (dátum)
Szerző:…
Cím:...
Kiadás éve:...
Szereplők felsorolása:…
Rövid tartalom:...
Egy-egy érdekes helyzet leírása, lerajzolása:…
Egy-egy számodra emlékezetes idézet:…
Egyéb, számodra fontos jegyzetek:...

Felírhatod a füzetbe azoknak a könyveknek a szerzőjét és címét is, amelyeket ajánlottak neked, és még nem tudtad, vagy csak később szeretnéd elolvasni. Így biztosan nem feledkezel meg róluk.

Text Size